Sorina Pintea, pusă sub control judiciar

Sorina Pintea, pusă sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, să fie pusă sub control judiciar.

Conform avocatului Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, măsura controlului judiciar este pentru 60 de zile. Sorina Pintea este, la această oră, în arestul central al Poliţiei Capitalei. Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, dar decizia nu a fost definitivă.

Sorina Pintea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Avocaţii Sorinei Pintea au depus, marţi, o sesizare către Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 din Bucureşti, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situaţia în care se află, adusă în cătuşe la medic şi împinsă de un agent din escortă.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că Sorina Pintea a refuzat, joi seara, transferul la un spital penitenciar. Fostului ministru al Sănătăţii i-a fost acordată asistenţă medicală în arestul central.

Etichete
Comenteaza