SOS Cluj vrea ca și grădinile din zonă să fie incluse în Baza La Terenuri

SOS Cluj vrea ca și grădinile din zonă să fie incluse în Baza La Terenuri

După ce primarul Emil Boc a semnat contractul privind transformarea zonei La Terenuri, din capătul cartierului Mănăștur, într-o zonă sportivă și de agrement, Asociația SOS Cluj vine cu câteva propuneri.

”Baza Sportivă La Terenuri se face în sfârșit! Asta se întâmplă și în urma presiunii noastre, prin intervențiile culturale realizate de Inițiativa La Terenuri - spațiu comun în Mănăștur într-o zonă abandonată peste două decenii de primărie, prin petiția semnată de 2.500 de semnatari pe care am inițiat-o, prin activismul mănășturenilor care au cerut constant un spațiu public într-un cartier aglomerat.

Subliniem că poziția Asociației Societate Organizată Sustenabil este ca grădinile să facă parte din proiectul de bază sportivă / parc și nu dorim ca grădinile să fie demolate”, arată asociația.

Reprezentanții organizației nonguvernamentale solicită primăriei să clarifice statutul juridic al terenului pe care sunt situate în prezent grădinile din această zonă și să precizeze dacă municipalitatea ar fi dispusă să le răscumpere de la proprietarii privați și să le integreze în proiectul bazei sportive.

Comenteaza