Spaţiu dezafectat transformat în centru de artă

Spaţiu dezafectat transformat în centru de artă
Clădirea dezafectată de pe strada Albac 21 va fi transformată într-un spaţiu expoziţional, mâine, de un grup de artişti. Aceştia programează mâine seară live painting, proiecţii video, perfomance teatral, expoziţii de fotografie, pictură, sculptură, grafică şi instalaţii.

„Acest eveniment se află la cea de-a doua ediţie, iar tema propusă pentru acest an este Unsatisfied Space. Astfel, artiştii participanţi vor încerca recompunerea şi reconstruirea spaţiului abandonat, care nu mai are o întrebuinţare economică sau socială, dar, care poate deveni resursă pentru actul artistic", spune Paula Boarţă, unul dintre membrii grupului de artişti implicaţi în proiect. Ea spune că grupul urmăreşte ca spaţiul să devină un centru de artă contemporană, urmând ca aici să fie organizată „Bienala Ipotetică a Artiştilor Independeţi".

Grupul „Albac 21" este alcătuit, în principal, din studenţi români şi străini ai Universităţii de Artă şi Design şi copii care locuiesc pe strada respectivă.


Amintim, astfel de iniţiative au fost verificate până acum în special la fosta Fabrică de Pensule, transformată în centru de artă, dar şi la hala Libertatea sau în uzina dezafectată a Tehnofrig.

 

Comenteaza