Specialităţi de porc, după reţete "ţinute la secret", la Slană-Fest 2013 FOTO / VIDEO

Specialităţi de porc, după reţete
Cea de-a treia ediţie a festivalului culinar a fost inaugurată în curtea unei cafenele din centrul Clujului.

Primii producători de produse tradiţionale din carne au sosit astăzi la prânz în curtea cafenelei Insomnia, unde până sâmbătă se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Slană-Fest. "Locuim în zona Praidului (zonă bogată în sare, unde există o salină, n. red.), avem fântâni sărate, astfel că, dacă băgăm carnea în ele, nu mai este nevoie să o sărăm. Nu punem niciun conservant, are sare suficientă. Spunem ce conţin produsele, dar nu spunem niciodată adevărul, nu putem să ne dezvăluim secretele", precizează Moses Istvan, un producător din zona Odorheiului.

La standul său se găsesc numeroase produse de porc: cârnaţi, tobă, lebăr, pastă de jumări, dar şi slănină din Mangaliţă - "o rasă care are mai puţin colesterol".

La ora transmiterii acestei ştiri la locul de desfăşurare a minifestivalului sunt prezenţi patru expozanţi. Vizitatorii au început să sosească, fiind atraşi de posibilitatea de a achiziţiona produse de casă.

În ultima zi a festivalului, pe 9 februarie, de la ora 19:00, va avea loc concursul slăninelor de casă, jurizat de personalități din media și gastronomie. Înscrierile la concurs se fac telefonic, singura condiţie fiind ca participanţii să aducă în ziua concursului 1 kg de slănină. Concursul se va finaliza cu un picnic cu slănină prăjită, urmat de un recital al lăutarilor din comuna Pălatca.

 

Etichete
Comenteaza