Spectacol italian la Balul Operei VIDEO

Spectacol italian la Balul Operei VIDEO
Organizatorii Balului Operei din Cluj promit că ediţia a XVIII-a a evenimentului va fi cea mai reuşită de până acum.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Balului Operei, care va avea loc în 23 şi 24 februarie, va fi una plină de surprize pentru spectatorii săi şi va avea tematica "Ciao, Italia!". Pe lângă spectacolul de operă, care se anunţă a fi unul grandios, la Balul Operei vor fi o serie de prezentări de modă ale unor designeri români şi a unor nume mari din moda italiană. Totodată, organizatorii au anunţat că evenimentul va fi prezentat de actriţa şi modelul Ramona Bădescu, care locuieşte în Italia, şi de jurnalistul ZIUA de CLUJ şi REALITATEA TV Rareş Bogdan. Decoraţiunile vor fi realizate de Florăria Kara.

"Balul Operei 2013 este un spectacol cu totul şi cu totul nou, începând cu programul operei care va fi în premieră şi continuând cu cel de modă. Avem invitaţi creatori de modă clujeni, între care Lanys, care va veni cu o colecţie special creată pentru Balul Operei, Wanda's Dream, din Bucureşti, şi vom avea doi designeri de la Alta Moda din Roma. Invitatul de onoare va fi Gai Mattiolo, un nume consacrat în designul italian", a declarat Matei Miko, organizatorul evenimentului şi proprietarul agenţiei de modele Transilvania Fashion. "Vom avea la una dintre colecţii o retrospectivă "20 de ani Transilvania Fashion" şi pe scenă vor fi manechine din fiecare an începând cu 1992 şi cu modelul care ne reprezintă în 2012. Între manechinele care vor veni special la Cluj pentru ocazie este Ioana Ghiran. Ea va veni de la New York", a explicat Miko.

Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Naţionale Române din Cluj, a dat detalii despre spectacolul care se va desfăşura. "Sperăm să aducem elemente inedite; este vorba de o seară italiană şi ne străduim să alcătuim un program care să placă publicului. Îl vom avea ca invitat de onoare pe dirijorul David Crescenzi, unul dintre cei mai importanţi dirijori din ţară şi un reprezentant al muzicii italiene. Vom avea cei mai buni cântăreţi de operă din Cluj care s-au remarcat în repertoriul italian atât în ţară, cât şi în străinătate", a adăugat Budoiu. „Vom avea aranjamente florale deosebite. Vom folosi pentru decorarea Operei Naţionale flori de primăvară, iar cromatica va fi una pastel", a declarat Florina Bogdan, reprezentant al Florăriei Kara.

Jurnalistul ZIUA de CLUJ şi REALITATEA TV Rareş Bogdan, amfitrionul Balului Operei, a criticat slaba implicare a autorităţilor în ceea ce priveşte organizarea evenimentelor culturale din Cluj-Napoca. „Aştept de prea mult timp ca să se implice autorităţile în susţinerea unor evenimente cum e Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi susţinut prea puţin de autorităţi, Toamna Muzicală Clujeană, Salonul de Carte Gaudeamus sau Balul Operei. Din păcate, autorităţile s-au implicat destul de puţin în ceea ce priveşte Balul Operei şi părerea mea este că nu au înţeles ce înseamnă acest eveniment, cum nu au înţeles nici ce înseamnă TIFF. Există o susţinere ridicolă din punct de vedere financiar, aproape inexistentă", a declarat Rareş Bogdan.

Organizatorii balului plătesc Operei Române o chirie de 10.000 de euro pentru cele două zile în care se desfăşoară evenimentul. „După acest eveniment, va fi pentru prima dată în istoria teatrului şi a Operei Române când va exista o „scoică acustică" care va permite pentru prima dată Filarmonicii să cânte pe scena Operei. Este o construcţie care se face din fonduri adunate de Balul Operei şi care rămâne în patrimoniul Teatrului Naţional", a explicat Rareş Bogdan. Valoarea „scoicii acustice" este de 15.000 de euro. „Voi prezenta în acest an Balul Operei alături de Ramona Bădescu, care sper să fie o prezenţă agreabilă şi să înţeleagă evenimentul aşa cum se cuvine", a precizat Rareş Bogdan.

 

 

Etichete
Comenteaza