Spectacole “nocturne” pentru copii, la “Puck”

Spectacole “nocturne” pentru copii, la “Puck”
La Teatrul de Păpuşi “Puck” vor avea loc, începând din această lună, în fiecare joi spectacole din seria Nocturnelor, destinate celor mici.
Noua serie se va numi “Dacă e joi, e teatru de păpuşi!”, spectacolele vor fi special concepute pentru copii şi familie şi vor începe la ora 18:00. “Am vrut să continuăm şi să extindem tradiţia Nocturnelor, care erau spectacole pentru adulţi. De data asta, îi aşteptăm în mica noastră sală pe cei mici, alături de părinţi sau de bunici. Secţia română va avea reprezentanţii joi, iar cea maghiară miercuri seara”, a precizat ieri într-o conferinţă de presă Mona Chirilă, directoarea Teatrului de Păpuşi “Puck”. Biletele se găsesc la casieria instituţiei şi costă 10 lei. Abonamentele costă 40 de lei, iar grupurile organizate vor plăti 5 lei de persoană. De asemenea, publicul clujean este aşteptat să ia parte sâmbătă, 5 februarie, la aniversarea a 61 de ani de la inaugurarea Teatrului “Puck”. Se vor juca două spectacole cu intrare gratuită: “Fârtaţii şi dracii” (în limba maghiară), în regia lui Kovacs Ildiko, de la ora 11:00 şi apoi, de la ora 17:00, “Dănilă Prepeleac” (în limba română), în regia lui Traian Savinescu.

“Ne bucurăm în fiecare an că am reuşit să supravieţuim, să rezistăm la bugete reduse, necomasaţi, să ducem mai departe Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete “Puck”, chiar dacă avem doar o săliţă de 100 de locuri, unde se înghesuie copiii”, a precizat ieri directoarea instituţiei. “Avem cea mai mică sală de spectacol din ţară, în condiţiile în care noi am dori să se construiască încă una, de cel puţin 300 de locuri, pe lângă ea”, a declarat Mona Chirilă. Directoarea şi-a exprimat speranţa că situaţia economică se va îmbunătăţi, astfel încât să poată duce mai departe Festivalul “Puck”, ale cărui dimensiuni au fost reduse din 2009.

Comenteaza