Spirit civic à la Cluj: Mii de euro pierduţi şi recuperaţi din mijloacele de transport CTP

Spirit civic à la Cluj: Mii de euro pierduţi şi recuperaţi din mijloacele de transport CTP

Aproape 3000 de euro au fost găsiți în autobuzele Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi apoi au fost restituiți proprietarilor într-o singură zi.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca are de ce să fie mândră și onorată de călătorii și şoferii care au oferit de curând dovezi clare că spiritul civic nu a murit la Cluj-Napoca. Chiar dacă nu întotdeauna se întâmplă aşa, totuşi omenia, civismul și spiritul de civilizație urbană, à la Cluj par să răzbească în pandemie.

"La Cluj-Napoca suntem oameni înainte de a fi orice altceva. Dorim ca bucuria noastră, creată de faptele deja firești ale călătorilor și șoferilor noștri, să o împărtășim și opiniei publice (...) Astfel, în dimineața zilei de 17 martie, venerabilul nostru călător, dl. M. P. din Turda, a uitat pe bancheta din autobuzul 825, care circula pe Linia 30, o mapă în care se aflau acte și 1035 de euro.  La ora 9:30, șoferul nostru, dl. Cristian Faur, la verificarea autobuzului, parcat la capătul de linie din cartierul Grigorescu, a găsit mapa cu bani și a predat-o șefului de coloană, dl. Cornel Bucur. La ora 12:00 călătorul nostru, îngrijorat, s-a prezentat la biroul CTP din Grigorescu pentru a se interesa dacă cineva a găsit mapa. L-am primit cu drag și i-am restituit bunurile, așa după cum confirmă și înregistrarea video a procedurii de predare-primire, făcută la solicitarea călătorului nostru. Domnia sa a cerut expres ca această fericită întâmplare să fie adusă la cunoștința opiniei publice.

În aceeași zi, la ora 14:43, călătorul nostru, dl. Marius Pamfiloiu, a sunat la Dispeceratul CTP anunțând că a găsit în troleibuzul nr. 105, aflat pe Linia 6, o borsetă, în care se aflau acte de identitate și suma de 1660 de euro. Bunurile aparțineau unuia dintre apreciații dirijori ai Clujului, dl. A. C. Călătorul nostru a predat bunurile impegatului de mișcare al CTP de la capătul de linie din Bucium, dl. Marian Zăhan. Tot colegul nostru a fost cel care, la ora 16:10, i-a predat borseta cu banii și actele celui care a crezut că le-a pierdut definitiv.

Astfel, Compania de Transport Public din Cluj Napoca, prin gesturile firești ale călătorilor și colegilor noștri, a putut să aducă o rază de soare și primăvara în sufletele întristate ale celor doi călători ai noștri", anunţă CTP Cluj. 

Data viitoare când vom pierde ceva, ar fi bine să se întâmple într-un autobuz CTP la Cluj-Napoca. Se pare că aşa avem şanse mari să ne recuperăm bunurile. 

Comenteaza