Sportiva Valentina Elisei, elevă a şcolii de poliţie pentru o zi. Cum a prestat FOTO

Sportiva Valentina Elisei, elevă a şcolii de poliţie pentru o zi. Cum a prestat FOTO
Cea mai bună extremă stânga a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, sportiva Valentina Ardean-Elisei, a demonstrat luni că are adevărate aptitudini de polițist.

Fiind invitată să îmbrace uniforma de "Elev al Şcolii de Poliţie pentru o zi", sportiva a fost implicată în diverse exerciții demonstrative de tactică polițienească, criminalistică și instrucția tragerii.

După ce a învățat să salute militărește, ea a făcut parte dintr-un echipaj de poliție care a intervenit pentru reținerea și conducerea la secție a două persoane pentru care fuseseră emise mandate de executare a pedepselor. Receptivă la indicațiile profesorilor și ale colegului de patrulă, "eleva pentru o zi" a fotografiat și amprentat persoanele reținute, iar la final a participat la un exercițiu de instrucția tragerii.

"Schimbând mingea de handbal cu cătușele, aparatul de fotografiat sau pistolul cu laser, sportiva s-a implicat până la capăt în scenariile pregătite de cadrele didactice și de elevii școlii clujene de poliție", a precizat conducerea şcolii. 

Pentru prestația sa și pentru modul în care a promovat imaginea școlii și profesia de polițist, Valentina Ardean-Elisei a primit o Diplomă de Excelență din partea directorului școlii, comisarul-șef de poliție Tanco Alexandru.

Proiectul "Elev al Școlii de Poliție pentru o zi" a ajuns anul acesta la ediția a X-a. De-a lungul timpului, printre cei care au acceptat să îmbrace timp de o zi uniforma de elev al școlii s-au aflat actorul Dorel Vişan și deținătoarea a numeroase titluri de campioană și vicecampioană mondială și europeană la judo, Corina Căprioriu.

Comenteaza