Stadiul avizelor şi posibile soluţii tehnice, prezentate la un seminar pe tema transportului internodal

Stadiul avizelor şi posibile soluţii tehnice, prezentate la un seminar pe tema transportului internodal
Stadiul avizelor din certificstul de urbanism a fost prezentat în cadrul celui de-al V-lea seminar din cadrul proiectului "Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca". Totodată au fost dezbătute şi posibile soluţii tehnice, privind amplasamentul, conexiunile auto şi de cale ferată, respectiv arhitectura.

Întâlnirea a avut loc joi, în incinta aeroportului clujean.

"În cadrul seminarului, reprezentantul proiectantului, Ion Obloja, a prezentat situaţia completă cu stadiul actual al avizelor din certificatul de urbanism. Pe lângă aceasta, s-au dezbătut şi o serie de soluţii tehnice necesare pentru realizarea obiectivelor TEN-T: planul de amplasament, soluţii tehnice arhitecturale, soluţii tehnice conexiuni auto şi soluţii tehnice CFR", au precizat reprezentanţii aeroportului Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.

La seminar au fost prezenţi, în afara reprezentantului proiectantului şi reprezentanţi ai CFR Regionala CF Cluj - Emanoil Culda şi Marius Balaj, din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului - Liana Mureşan, respectiv reprezentanţi ai Aeroportului din Cluj.

Conform responsabililor aeroportului "proiectul urmează etapele stabilite în vederea atingerii obiectivului iniţial şi anume dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" Cluj, realizat prin sprijin şi finanţare europeană".

Amintim, reprezentanţii aeroportului clujean au semnat în luna mai a acestui an contractul pentru realizarea studiilor în cadrul proiectului "Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca", cofinanţat de Uniunea Europeană.

După ce Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor a soluţionat contestaţia depusă de SC TRACTEBEL ENGINEERING SA licitaţia a fost adjudecată de asocierea formată din SC AIRPORT MANAGEMENT & CONSTRUCTIONS SRL - SOCIETA PER AZIONI ESERCIZI AEROPORTUARI - SC POOL ENGINEERING SRL - SC SMA CONSTRUCT SRL. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă, din punct de vedere economic. 

Valoarea contractului este de  7.142.461,00 lei (1.575.000 Euro), fără TVA., durata de execuţie a studiilor prevăzută în contract fiind de 18 luni, începând din 09.05.2013 şi până în 10.11.2014. Finanţarea UE este de 50%, maxim 1 milion de euro.

Comenteaza