Stagiu militar pentru românii cu vârste între 18 şi 35 de ani. Câți bani se câștigă

Stagiu militar pentru românii cu vârste între 18 şi 35 de ani. Câți bani se câștigă
| Foto: profit.ro

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a spus că românii cu vârstele cuprinse între 18 şi 35 de ani se vor putea înscrie într-un stagiu militar voluntar, în care patru luni vor sta în unitate.

Vasile Dîncu a vorbit, miercuri seara, despre proiectul unui stagiu militar voluntar. Ideea acestui stagiu a apărut după ce au fost observate în reacţiile pe social media, unde experţii Ministerului Apărării au observat că există o dorinţă a unor oameni de a avea o pregătire militară minimă.

„Avem în transparenţă în această toamnă cred că o să reuşim să trecem în Parlament un proiect de lege pentru stagiu militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, în funcţie şi de armă, de specialitate. Stai în unitate. Evident ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă, nu am stabilit sumele exact”, a spus ministrul Apărării.

Sumele pentru soldă vor fi cuprinse, cel mai probabil, între 1.500 şi 2.000 de lei pe lună, iar la finalul stagiului militar există şi posibilitatea ca absolventul să primească trei salarii medii, ca primă pentru înscriere. Cei care se vor putea înscrie la stagiul militar voluntar trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani.

Dîncu a mai spus că cei care vor finaliza stagiul militar voluntar se vor putea înscrie în Armată, având o şansă în plus: „Noi vom folosi această şansă pentru a selecţiona oamenii foarte buni pentru ofiţeri, subofiţeri, pentru maiştri militari. Este o ocazie extraordinară să vezi oamenii care au vocaţie sau un talent deosebit, care au dorinţă”.

Comenteaza