Stâlcit în bătaie pentru un câine ciobănesc găsit într-un parc

Stâlcit în bătaie pentru un câine ciobănesc găsit într-un parc
Agresorul, un tânăr de 23 de ani, îşi dorea cu orice preţ câinele consăteanului său.

Vasile, un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Recea Cristur a găsit, în parcul din localitate, un pui de ciobănesc carpatin, pe care l-a luat acasă. În după-amiaza zilei de marţi, 26 mai, acesta se afla în grădina proprie, lucrând la nişte straturi de legume, când la poarta sa a apărut un consătean, Liviu Puica.

Acesta, fără să fie invitat, a intrat în curtea gospodăriei lui Vasile, somându-l să-i înapoieze câinele pe care bărbatul îl găsise în parcul comunal în urmă cu două zile.

„I-am spus să iasă de pe proprietatea mea însă el, în loc să iasă, mi-a trăznit un pumn în ochi, atât de tare încât m-am prăbuşit la pământ. Cu un efort uriaş m-am ridicat, încercând să-l împing afară din curte, însă Liviu m-a prins, în continuare, de gât. M-am scurs la pământ, apoi acesta a început să-mi care pumni şi picioare pe tot trupul. Abia după ce am urlat după ajutor m-a auzit vecina mea, care a ieşit la gard şi i-a strigat să se oprească. Liviu, în schimb, i-a spus că mă omoară dacă nu-i dau câinele", a relatat bărbatul.

Norocul bărbatului a fost că vecina a intervenit împreună cu soţul ei şi l-a scos, cu chiu cu vai, din curte pe tânărul agresiv. La faţa locului a sosit degrabă poliţia din comună, iar o salvare de la Dej a transportat victima la spital, unde medicii i-au acordat primul ajutor, trimiţând-o apoi acasă.

A doua zi, bărbatul s-a prezentat la postul de poliţie din comună, iar oamenii legii l-au sfătuit pe acesta să vină la Cluj-Napoca, pentru a-i fi eliberat un certificat medico-legal. Medicii, după ce l-au consultat, i-au recomandat lui Vasile nouă zile de îngrijiri medicale.

„Am să depun astăzi plângere penală împotriva bătăuşului şi am să-l fac să plătească pentru ce mi-a făcut, altfel îl bag în puşcărie", tună şi fulgeră Vasile. Apoi mărturiseşte, mulţumit, că medicul veterinar din comună, după ce a verificat cipul câinelui, a demontat minciuna consăteanului violent, care susţinuse cu tărie că patrupedul e al său.

"La data de 27 mai 2015, un bărbat de 35 de ani din Recea Cristur a formulat plângere penală împotriva unui tânăr de 23 de ani din aceeaşi localitate, pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe. Victima a reclamat că, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri, tânărul ar fi pătruns în curtea imobilului său şi l-ar fi agresat. Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru a a stabili cu exactitate starea de fapt", a declarat pentru Ziua de Cluj, referind-se la acest caz, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

Comenteaza