Stare de urgență timp de trei luni, în Egipt, după atentatele de la cele două biserici

Stare de urgență timp de trei luni, în Egipt, după atentatele de la cele două biserici
Guvernul Egiptului a aprobat, luni, instaurarea stării de urgenţă pentru următoarele trei luni, după atentatele comise de organizaţia teroristă Stat Islamic la două biserici, soldate cu cel puţin 44 de morţi.

Potrivit publicației Le Figaro, starea de urgenţă a intrat în vigoare luni la ora 13.00, a transmis Guvernul de la Cairo. Decizia va trebuia confirmată de Parlament în următoarele şapte zile.

Preşedintele Abdel Fattah al Sissi a cerut instaurarea stării de urgenţă după atentatele comise duminică, în timpul slujbei de Florii, la două biserici de rit copt din oraşele Tanta şi Alexandria, relatează Mediafax.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat cele două atentate care au vizat două biserici egiptene de sărbătoarea Floriilor, informează presa internaţională.

Papa Teodor al II-lea al Alexandriei, şeful Bisericii Copte, se afla la slujbă în interiorul bisericii vizate de explozia din Alexandria, potrivit presei locale, acesta nu a fost rănit.

Minoritatea creştină din Egipt a fost adeseori vizată de atacuri ale militanţilor islamişti în ultimii ani. Explozia pare să fi fost programată pentru a avea un impact major, mulţimile adunându-se pentru a sărbători Floriile.

Incidentele au avut loc la câteva zile după ce un poliţist a fost ucis şi alte 15 persoane au fost rănite în oraşul Tanta, în urma exploziei unei bombe.

 

 

Comenteaza