Starea de alertă a fost aprobată de Executiv. Până la votul din Parlament, peste 5 zile, hotărârea îşi va produce efectele

Starea de alertă a fost aprobată de Executiv. Până la votul din Parlament, peste 5 zile, hotărârea îşi va produce efectele

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost aprobată de Executiv.

Executivul a adoptat hotărârea de guvern privind starea de alertă. Aceasta va ajunge acum în Parlament pentru a fi votată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.

Cine instituie starea de alertă ?

Art. 4. Starea de alertă se instituie de Guvern, prin hotărâre, la propunerea ministrului Afacerilor interne şi nu poate depăşi 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor interne.

Parlamentul se pronunţă în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în termen de 5 zile de la data solicitării de încuviinţare. Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, starea de alertă încetează de îndată. Parlamentul poate încuviinţa măsura adoptată de Guvern integral sau cu modificări.

Trebuie precizat faptul că până ajunge la Parlament îşi va produce efectele în acest timp.

Comenteaza