Start la sezonul de birouri

Start la sezonul de birouri
Felinvest dă în folosinţă prima clădire din ansamblul de pe terenul fostei fabrici de dulciuri, după aproape doi ani fără lansări de proiecte mari la Cluj.

Urmează primele spaţii din Liberty Technology Park din zona gării şi cele din cadrul ansamblului Drusal, aflat în construcţie pe Calea Dorobanţilor. Cea mai recentă inaugurare oficială pe acest segment a avut loc în toamna anului 2011.

Lucrările la prima clădire din cadrul Cluj Business Center (CBC), ansamblu dezvoltat de Felinvest pe fosta platformă Feleacul, se închid în această lună, urmând ca în aprilie să se lucreze la ultimele finisaje şi amenajări interioare. „Clădirea este aproape gata. Constructorii urmează să se retragă din şantier, mai avem de adus doar uşa de intrare. În aprilie se va mai lucra la zugrăveli, curăţenie, amenajări interioare, iar clienţii pot începe amenajările. Clădirea va fi ocupabilă din 1 mai", a precizat Călin Buzoianu, director al Felinvest. Proprietarii CBC nu au semnat deocamdată niciun contract pentru ocuparea spaţiilor de birouri, dar primul ocupant al clădirii a fost identificat: Hold Invest, societatea din aceeaşi familie de firme, care administrează hotelul Opera Plaza şi care va opera şi restaurantul de la parterul clădirii de birouri.

Acesta devine funcţional tot din mai. „Estimăm că până la finalizarea tuturor lucrărilor vom avea şi primii chiriaşi, fiindcă negocierile pentru ocuparea spaţiilor au început de câteva luni şi sunt în derulare. Între timp avansăm, în ritm nu foarte alert, cu scara II de birouri, unde tocmai se toarnă placa peste parter", a completat Buzoianu. Imobilul în curs de finalizare în aceste săptămâni (un corp de 8.000 mp) este primul din ansamblul CBC, care în final ar trebui să intre pe piaţă cu 57.050 mp birouri clasa A şi servicii. Ele vor fi finalizate în două etape: corpul 1 (19.800 mp, în două imobile) în 2013, iar corpurile 2 şi 3, în perioada 2014-2015.

În această primăvară se finalizează proiectul Băncii Transilvania (BT), demarat la final de 2011, din parcul industrial Tetarom I. În acest caz însă beneficiarul proiectului este şi ocupantul clădirii. Spaţiile de birouri vor fi ocupate începând cu trimestrul II, conform anunţurilor făcute de reprezentanţii BT. În noile spaţii din parcul industrial vor fi amplasate viitorul centru de date BT şi birouri de clasa A pentru 200 de angajaţi. Următoarea livrare de birouri de mari dimensiuni la Cluj este cea anunţată de dezvoltatorii de la Fribourg Development care încep în această primăvară lucrările pentru prima fază a centrului tehnologic (de birouri şi servicii) pe fosta platformă a fabricii Libertatea, din zona gării.

Prima etapă din viitorul parc tehnologic Liberty presupune reconversia unor clădiri existente şi amenajarea spaţiilor exterioare. Suprafaţa utilă închiriabilă pentru birouri va fi de 5.600 mp, iar primele spaţii ar trebui livrate în noiembrie. Proiectul, care se va întinde pe cinci ani, include spaţii pe 46.000 mp. Până la finalul anului urmează să fie construite şi birourile din cadrul ansamblului cu funcţiuni mixte pe care Drusal îl are în lucru pe Calea Dorobanţilor. Birourile vor fi amenajate într-o clădire cu parter şi cinci etaje, pe 3.000 mp.

Ultima inaugurare, în anul 2011

Cea mai recentă inaugurare de imobil de birouri în Cluj-Napoca a avut loc în septembrie 2011, când Silver Business Center a fost lansat pe Calea Dorobanţilor, o arteră unde funcţionează deja mai multe centre de afaceri de mari dimensiuni (Power Business Center, Cluj City Center sau Olimpia). Clădirea de opt etaje are o suprafaţă totală de 4.271 mp.

 

Etichete
Comenteaza