Breaking news News alert Start la vaccinarea persoanelor din etapa III, la Cluj-Napoca! La fel în toate oraşele cu incidenţă mai mare de 4,5 la mie

Start la vaccinarea persoanelor din etapa III, la Cluj-Napoca! La fel în toate oraşele cu incidenţă mai mare de 4,5 la mie

În opt municipii din România unde rata de infectare este mai mare de 4,5 la mia de locuitori se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva COVID și persoanele aflate în cea de a treia etapă, adică populația generală, a anunțat marți președintele Comitetului de coordonare a vaccinării, medicul Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, va fi deschisă posibilitatea de programare, inclusiv în platforma de vaccinare, pentru persoanele din etapa a treia în municipiile unde incidența depășește 4,5 cazuri la mia de locuitori:

”Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara - municipiul Petroşani, judeţul Cluj - municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu - municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine”, a declarat Gheorghiţă.

Acesta a precizat că vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca. ”Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umana pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a precizat Gheorghiţă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza