Startup-urile din Cluj, subiect de reportaj Euronews: "Tinerii se îngrămădesc aici"

Startup-urile din Cluj, subiect de reportaj Euronews: "Tinerii se îngrămădesc aici"
| Foto: Captură ecran

Clujul iese din nou în evidenţă în presa străină, de data aceasta prin cele 700 de startup-uri în IT care funcţionează aici. Euronews prezintă viaţa de IT-ist în Cluj, într-un reportaj dedicat Silicon Valley-ului din România.

Reportajul Euronews English despre sectorul IT și Municipiul Cluj-Napoca, din seria "Road Trip Europe" amintește de creșterea spectaculoasă a sectorului IT în oraşul din inima Transilvaniei și de salariile care, în acest domeniu, sunt la nivelul celor din Vest.

"Cufundat în istorie, dar îmbrăţişând tehnologia de ultimă oră, Cluj-Napoca atrage talentele din România, întrucât locurile de muncă şi salariile sunt destul de atractive. Tinerii muncitori, care altfel s-ar fi orientat spre alte ţări, se îngrămădesc aici. În momentul de faţă, mai bine de 700 de startup-uri în IT funcţionează în Cluj, facilitate de investiţii", scriu britanicii despre Cluj.

Britanicii au stat de vorbă cu angajaţii Nordlogic Software, un start-up clujean care activează de 13 ani în domeniul IT şi s-a extins ulterior şi în Oradea. Puteţi urmări video AICI!

Comenteaza