Statuia lui Matei Corvin din centrul Clujului, vandalizată după protestele de marţi

Statuia lui Matei Corvin din centrul Clujului, vandalizată după protestele de marţi
Statuia lui Matei Corvin, din piaţa Unirii, a fost vandalizată în această seară. Pe soclul acesteia a fost scris "M**e UDMR", cu un spray cu vopsea neagră.

Lângă soclu, o parte dintre manifestanţi au lăsat şi o pancartă pe care au scris "La Guvern lângă Apstu (sic-n.red.) cu voi!!!". Amintim, zona soclului a fost ocupată în ultimele zece minute ale protestului din această seară de un grup de tineri care au afişat un mesh pe care au scris "Solidari cu "huliganii" din Bucureşti" şi au aprins o candelă lângă chipul lui Traian Băsescu.

UPDATE Jandarmii au reţinut patru persoane pe care le-au condus la secţia 1 de Poliţie. Cele patru persoane nu sunt acuzate de vandalism, ci de distrugere, conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Anda Pop.

UPDATE 18 ianuarie

Primarul interimar Radu Moisin spune că instituţia va înainta o plângere penală către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, şi cere măsuri faţă de incidentul de marţi seara. "A fost un incident cu caracter pur izolat, singurul de această natură. După aceste zile de proteste clujenii au demonstrat că sunt oameni civilizaţi, corecţi, iar incidentul nu poate fi extins la ceilalţi protestatari. Au fost doar patru, restul nu au avut nicio vină. Juriştii de la Primărie lucrează în momentul de faţă la formularea unei plângeri penale către IPJ Cluj", a spus Moisin. Plângerea penală se referă la infracţiunea de distrugere. "Evaluăm prejudiciul. Trebuie să existe şi o pagubă", a adăugat primarul interimar.

"E un gest prostesc", spune şi viceprimarul Laszlo Attila.

Comenteaza