Statul scoate bani din buzunar dacă şoferii lovesc animale sălbatice pe drum

Statul scoate bani din buzunar dacă şoferii lovesc animale sălbatice pe drum

Statul trebuie să despăgubească şoferii pentru avariile produse la mașini de animalele sălbatice lovite pe drumurile pe care sunt amplasate mijloace de avertizare corespunzătoare.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a declarat, joi, la Alba Iulia, că Legea Vânătorii va fi reglementată astfel încât, în cazul în care accidentul are loc pe un tronson pe care nu se semnalizează faptul că pot fi traversate de animale sălbatice, cei care trebuie să plătească despăgubirile sunt proprietarii drumurilor publice - CNAIR sau consilii județene ori locale. Dacă fac acest lucru și totuși un șofer lovește un animal sălbatic, Statul va trebui să plătească avariile produse, potrivit ziarulunirea.ro.

”Prin Legea Vânătorii urmează să se reglementeze ca aceste incidente să fie suportate de către proprietarul speciilor de animale sălbatice din pădurile României care este Statul și, sigur, în urma promulgării Legi Vânătorii, cu modificările propuse, vor fi puse în aplicare. Există reglementări în Legea Vânătorii prin care se spune foarte clar că în momentul în care circuli pe un drum public, că e național, că e comunal, că e județean și se întâmplă astfel de incident cu un animal sălbatic, autoritatea, proprietarul acelui drum, dacă nu și-a îndeplinit datoria de a avertiza că în acea zonă sunt frecvent parcurse sau traversate acele drumuri de animale sălbatice, atunci acel titular de drum va fi cel care va plăti acea despăgubire, dar dacă el pune acele mijloace de avertizare, atunci Statul va plăti despăgubirea respectivă”, a spus Ioan Deneș.

 

Comenteaza