Stimulente de 2.500 de lei pentru mai mulţi membri ai personalului medical. Noile categorii de beneficiari

Stimulente de 2.500 de lei pentru mai mulţi membri ai personalului medical. Noile categorii de beneficiari

Camera Deputaţilor a decis că toate categoriile de personal implicate în lupta cu pandemia COVID-19 vor fi recompensate cu un stimulent de risc de 2.500 de lei, care va fi suportat din fonduri europene.

”Toate categoriile de personal implicate în lupta cu pandemia COVID-19 vor fi recompensate cu un stimulent de risc de 2.500 de lei, care va fi suportat din fonduri europene, au decis deputaţii. De stimulent vor beneficia, alături de personalul medico-sanitar din spitale, şi medicii de familie, asistentele din cabinete acestora şi personalul paramedical implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, în perioada stării de urgenţă. Legea aprobată vine cu o reparaţie faţă de personalul din sfera asistenţei sociale, indiferent dacă furnizorul de servicii este privat sau public: vor primi 2.500 de lei lunar cei care sunt direct implicaţi în îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a altor grupuri vulnerabile”, arată deputatul PNL Antoaneta Ioniţă.

Ea precizează că vor fi recompensaţi cei care au îngrijit şi au monitorizat pacienţii diagnosticaţi pozitiv şi aflaţi în carantină şi personalul din cadrul direcţiilor de sănătate publică implicat în activităţi de recoltare pentru testare SARS-CoV-2, tratamentul ersoanelor cu risc de infectare, cei care desfăşoară activităţi de inspecţie sanitară, în spaţiile în care a existat cel puţin un caz de coronavirus. Astfel, personalul din reţeaua de medicină legală, din laboratoarele de analize medicale, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, medicii şi asistenţii medicali din unităţile şcolare care şi-au desfăşurat activitatea prin furnizarea unor servicii de monitorizare a celor aflaţi în carantină vor primi bonusul de 2.500 de lei. Banii sunt asiguraţi din fonduri europene aferente Programului Operaţional "Capital uman" şi se acordă pentru toată perioada stării de urgenţă.

Ioniţă mai arată că tot din fonduri europene se vor deconta salariile, transportul şi echipamentele de protecţie medicală, personalului din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în sprijinirea persoanelor în vârstă aflate în izolare la domiciliu sau cu restricţii de deplasare, a persoanelor cu dizabilităţi şi a familiilor care au în îngrijire persoane cu dizabilităţi, pe perioada de epidemie cu COVID-19, şi a altor grupuri vulnerabile.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza