Stoia s-a folosit de o angajată pentru a încheia contractul cu Monica Apostu

Stoia s-a folosit de o angajată pentru a încheia contractul cu Monica Apostu
Procurorii anticorupţie au arătat că omul de afaceri Călin Stoia a pus-o pe o femeie ce este administrator la firma lui să semneze contractul de asistenţă juridică cu Monica Apostu. Aceasta le-a spus anchetatorilor că femeia respectivă este mama lui Stoia, însă în realitate omul de afaceri este mai mare cu opt ani decât angajata.

Procurorii au consemnat că învinuita Monica Apostu nu a avut nicio relaţie profesională cu Stoia sau cu societatea reprezentată de acesta, care să justifice prestaţiile financiare ale soţiei primarului.

"Deşi învinuita Apostu Monica a arătat că a acordat consultanţă juridică lunară inculpatului Stoia, că „şedinţele" durau de la 30 minute la câteva ore, în perioada iulie-noiembrie 2011, aceasta a avut o singură întâlnire cu inculpatul, în data de 16 septembrie 2011, de numai 3 minute, când i-a înmânat o factură şi i-a amintit că este restant la plată", spun anchetartorii. 

Contractul dintre Monica Apostu şi firma lui Stoia a fost semnat de o angajată a omului de afaceri, Olga Ionutiu. Soţia lui Apostu le-a spus anchetatorilor că femeia este mama lui Stoia şi a încercat să o descrie ca urmare a unei presupuse întâlniri.

"Martora Ionutiu Olga, cea care ar fi trebuit să ştie ceva despre presupusele consultaţii, nu ştie nimic în acest sens, ea doar ocupându-se de plăţi, la dispoziţia inculpatului Stoia. Martora a mai arătat că, nu are cunoştinţă de împrejurările care au determinat încheierea acestui contract, l-a semnat la solicitarea inculpatului Stoia şi nu a întâlnit-o niciodată pe învinuita Apostu Monica, pe care nu o cunoaşte. Deşi învinuita Apostu Monica a declarat că a încheiat contractul cu Ionutiu Olga, care a venit la domiciliul său pentru semnarea contractului de consultanţă, descriind-o ca fiind mama inculpatului Stoia Călin (fiind recomandată astfel chiar de către Stoia), din actele de la dosar rezultă că martora Ionutiu Olga este în vârstă de 35 de ani, deci, în niciun caz nu are cum să fie mama inculpatului Stoia. care a împlinit deja 43 de ani. Apreciem că această depoziţie este menită să creeze aparenţa de realitate pe marginea condiţiilor care au stat la baza încheierii contractului de asistenţă juridică. Mai mult, cu prilejul audierii, pentru a spori credibilitatea sa, învinuita Apostu Monica a făcut eforturi în a descrie persoana cu care a semnat contractul de asistenţă juridică, respectiv, cum arată Ionutiu Olga, „mama" inculpatului Stoia", se arată în motivarea prelungirii arestului preventiv pentru Stoia şi Apostu.

 

Comenteaza