STOP Violenţă Domestică! Clujul va avea echipă mobilă pentru intervenția în regim de urgență

STOP Violenţă Domestică!  Clujul va avea echipă mobilă pentru intervenția în regim de urgență

Cluj-Napoca va avea o echipă mobilă pentru intervenția în regim de urgență în cazurile de violență domestică identificate pe raza municipiului. Proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de marţi, 2 aprilie 2019. 

Conform proiectului de hotărâre, echipa mobilă va fi formată din 3 reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală şi 1 poliţist local. Transportul echipei se va realiza cu maşinile Poliţiei Locale. Mai multe detalii AICI!

Centru de consiliere în Dâmbu Rotund 

Un centru de consiliere pentru victimele violenței domestice va fi deschis în cartierul Dâmbul Rotund, iar aici femeile vor putea primi sprijin socio-psihologic și consiliere juridică. Centrul va fi deschis pe strada Maramureșului nr. 1 şi va avea cel puţin două încăperi destinate consilierii, precum şi un loc în care copiii să se poată juca în timpul şedinţelor pe care mamele lor le petrec cu psihologii sau cu persoana care le va acorda sprijin juridic în rezolvarea problemei lor.

Primăria subvenționează chiriile victimelor

Primăria clujeană continuă programul, lansat în 2018, prin care oferă victimelor violenței domestice sprijin financiar pentru plata chiriei. Suma este cuprinsă între 900 şi 1.400 lei/lună, în funcţie de punctajul acordat persoanei care cere ajutorul. Aceasta trebuie să îndeplinească două condiţii: să aibă domiciliul în Cluj-Napoca şi să nu fi deţinut un imobil. Ajutorul financiar pentru chirie se acordă pentru un an de zile, cu posibilitatea de prelungire, însă doar pentru 75% din suma acordată în primul an.

La cine să apelezi în caz de violenţă în familie

  • Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj – 0264 420 146 / pentru urgenţe – 116111 (gratuit, apelabil doar din rețelele Romtelecom și Cosmote), orele 08:00-00:00
  • Complexul de servicii comunitare destinat persoanelor adulte – Câmpia Turzii – adăpost, consiliere – 0264 368 462
  • Asociația Femeilor Împotriva Violenței Artemis – consiliere – 0264 592 689
     
Comenteaza