Strada de pe care nici taxiul nu te ia

Strada de pe care nici taxiul nu te ia
Un taximetrist a refuzat comanda unei clujence pe motiv că strada pe care voia să ajungă femeia nu este reparată. Artera în cauză se află la marginea oraşului.

"Doresc să reclam refuzarea unei curse din standul de TAXI al firmei NOVA, pe motiv că strada Edgar Quinet nu este reparată. Vă rog să luaţi măsuri pentru această autorizaţie, poate doreşte altcineva să onoreze comenzile clienţilor. Dealtfel, doresc să ştiu când va fi inclusă strada Edgar Quinet în planul de modernizare. La fel ca toţi clujenii plătim taxe şi impozite", a scris Ioana Emilia Oros, pe portalul de internet domnuleprimar.ro

Strada Edgar Quinet este privată. Totuşi, în acest moment, este singura din oraş care are şanse să intre în domeniul public.

Săptămâna trecută, un grup de consilieri locali solicita preluarea străzilor private în administrarea Primăriei Cluj-Napoca, motivând că şi locuitorii acestora sunt plătitori de taxe şi de impozite. În replică, reprezentanţii municipalităţii au precizat că nicio stradă privată nu îndeplineşte prevederile privind trecerea terenurilor proprietate privată cu destinaţia de drum în proprietatea municipiului.

"În prezent, niciun astfel de drum nu întrunește toate condiţiile legale spre a fi preluat, există un drum care are foarte avansate toate procedurile de pregătire în vederea donării şi Consiliul Local va fi forul în mărură să decidă daca preia acest drum în administrare publică sau nu," a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca

Pentru a intra în domeniul public al municipiului, drumurile trebuie să îndeplinească niște condiții minime în momentul în care sunt oferite spre donaţie. (Vezi condiţiile AICI).

UPDATE: Reprezentanţii firmei de taximetrie Nova spun că toate comenzile trebuie onorate. În funcţie de ce prevede regulamentul intern al firmei, taximetristul în cauză ar putea să fie sancţionat. "Toate comenzile trebuie onorate, chiar dacă este vorba de un traseu de 5 metri. Există un regulament intern, iar în situaţia de faţă sunt multe aspecte de discutat. Oamenii lucrează cu maşinile personale", a precizat conducerea societăţii.

 

Comenteaza