Strănepoata lui Hruşciov: Suntem mai aproape de un război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba

Strănepoata lui Hruşciov: Suntem mai aproape de un război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba

Nina Hruşciova, academiciană al cărei străbunic a fost fostul lider sovietic Nikita Hruşciov, spune că Rusia şi Occidentul sunt mai aproape de un război nuclear decât în timpul crizei rachetelor din Cuba.

Nina Hruşciova a avertizat că războiul din Ucraina este mai periculos deoarece niciuna dintre părţi nu pare pregătită să se „retragă”.

”Ceea ce a salvat cu adevărat lumea la acea vreme a fost faptul că atât Hruşciov, cât şi Kennedy, indiferent ce credeau despre ideologia celuilalt şi nu erau de acord cu ea, şi nu au vrut să cedeze şi să clipească primii, totuşi, atunci când a apărut ameninţarea unui potenţial conflict de orice fel, au dat imediat înapoi. Suntem mai aproape de mai multe probleme, nucleare, decât în orice alt mod, pentru că nu văd astăzi nicio parte, în special partea rusă, dând înapoi, şi asta este ceea ce mă sperie cel mai mult”, a spus Nina Hruşciova, pentru BBC, potrivit Mediafax.

Strănepoata lui Nikita Hrusciov a afirmat că este „clar” că actualul conflict este un război prin intermediari între Occident şi Rusia, în care Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion”.

Comenteaza