Strauss-Kahn, victimă a unei înscenări, spune spionajul rusesc

Strauss-Kahn, victimă a unei înscenări, spune spionajul rusesc
Premierul rus Vladimir Putin a dispus publicarea pe site-ul Kremlinului a raportului FSB despre arestarea lui Dominique Strauss-Kahn. Potrivit acestuia, francezul urma să dezvăluie că tezaurul american a fost înlocuit cu lingouri false, motiv pentru care s-ar fi trecut la discreditarea sa.

Un raport al serviciilor secrete ruse, citat de EU Times, lansează o nouă teorie a conspiraţiei în cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Scandalul sexual ar fi o înscenare pusă la cale de americani. Şi asta pentru că fostul şef al Fondului Monetar Internaţional ar fi descoperit că tot aurul din tezaurul american a dispărut şi a fost înlocuit cu lingouri false. Jurnaliştii de la The European Union Times care citează un raport al Serviciului Federal de Securitate (fostul KGB, nr.), aflat pe site-ul Kremlinului.

Potrivit acestei teorii, necazurile lui Dominique Strauss-Kahn au început când s-a întrebat de ce Statele Unite amână un transport de 190 de tone de aur către FMI. A făcut săpături şi a descoperit că tot aurul care ar fi trebuit să se afle în tezaurul american a dispărut.

Conştiente că informaţia face din Strauss-Kahn o ţintă, serviciile franceze l-ar fi sfătuit să părăsească imediat America şi să nu-şi ia telefonul mobil cu el, ca să nu poată fi găsit. A fost arestat în avionul care urma să-l ducă la Paris, tocmai pentru că nu a urmat până la capăt sfatul spionajului francez şi a sunat la hotel după telefon.

Comenteaza