STS: Patru persoane salvate cu ajutorul unei aplicaţii de localizare

STS: Patru persoane salvate cu ajutorul unei aplicaţii de localizare

Patru persoane au fost salvate de salvamontiști care le-au găsit cu ajutorul unei aplicaţii de localizare, informează, sâmbătă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Patru persoane salvate, la începutul acestui weekend, cu ajutorul soluțiilor de localizare implementate de către STS.

Astfel, în Moroeni, Dâmbovița s-a desfășurat o operațiune de salvare a unei persoane care a căzut de pe o stâncă. Echipa Salvamont a ajuns rapid la victimă pe baza informațiilor AML (Advanced Mobile Location) care a fost ulterior transportată la spital de un echipaj SMURD.
Viața sa a fost salvată de un trecător care a sunat la 112.

În județul Arad, două persoane rătăcite pe Vârful Capra și care au apelat la 112 au fost salvate de către echipajele de intervenție tot cu ajutorul tehnologiei AML.

"Tehnologiile implementate de STS i-au sprijinit și pe salvamontiștii brașoveni. În cursul serii care a trecut, salvatorii montani au intervenit rapid pentru a acorda sprijin unei persoane accidentate în urma căderii cu bicicleta pe munte în zona Pietrele lui Solomon, Brașov. În urma apelului efectuat de către turist la 112, operatorul STS i-a trimis link de localizare folosind tehnologia HTML 5 Geolocation, acesta fiind salvat la timp.

Soluțiile de localizare dezvoltate de STS sunt Aplicația Apel 112, Geolocation 112, Cell ID/Sector ID și AML (Advanced Mobile Location), cea din urmă fiind optimă pentru localizarea în zonele montane", precizează STS.

Comenteaza