Student israelian din Cluj, prins după ce și-a cumpărat mâncare cu carduri bancare „de lux” fraudate

Student israelian din Cluj, prins după ce și-a cumpărat mâncare cu carduri bancare „de lux” fraudate

Un tânăr israelian, student la Cluj-Napoca, a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că în cursul anului 2017 a comandat online zeci de porții de mâncare pentru care a plătit cu carduri fraudate.

Studentul israelian a fost condamnat pentru efectuarea de operațiuni financiare frauduloase, sentința fiind pronunțată de judecătoria Cluj-Napoca, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Potrivit ziare.com, tânărul este acuzat că în cursul anului 2017 a comandat online zeci de porții de mâncare pentru care a plătit cu carduri fraudate. Platforma de pe care erau plasate comenzile a sesizat Poliția, după ce a observat că un utilizator al aplicației a plătit 51 de comenzi folosind șapte carduri care au fost semnalate ca posibil fraudate întrucât emitentul cardului sau banca la care a fost deschis contul refuză tranzacția pe motive de fraudă.

În urmă verificărilor s-a stabilit că toate sunt carduri de credit, emise de instituții bancare din Israel și Rusia, unele dintre ele fiind carduri de nivel World Black. Despre aceste carduri procurorii susțin că sunt cele mai exclusiviste carduri din lume, unele fără limita de credit, și se obțin de persoanele extrem de bogate doar pe bază de invitație din partea băncii sau a emitentului de card, costul de emitere fiind de până la 7.500 USD, iar taxa anuală de administrare de până la 2.500 USD.

Anchetă a scos la iveală că în cazul a 23 de tranzacții plățile au fost efectuate în contul firmei care livra mâncarea, iar în cazul a 28 de comenzi plățile au fost refuzate.

„Din probele obținute nu s-a reușit stabilirea cu exactitate a provenienței cardurilor fraudate pe care le-a folosit inculpatul. Acesta a susținut cu ocazia audierii în calitate de suspect, că le-ar fi primit telefonic de la un prieten din Israel”, se arată în dosar.

După ce a achitat prejudiciul în valoare de 9.271 de lei, studentul și-a recunoscut faptele, beneficiind de o reducere a pedepsei. Pe lângă condamnarea la un an și două luni de închisoare cu suspendare, tânărul a fost obligat să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Comenteaza