Studenţi clujeni, câştigători într-o competiţie mondială organizată de Microsoft

Studenţi clujeni, câştigători într-o competiţie mondială organizată de Microsoft
O echipă formată din studenţi clujeni se află printre cele mai bune şase echipe din lume într-o competiţie organizată de Microsoft, în Statele Unite ale Americii, unde au participat aproape 360.000 de studenţi.

Echipa "Simplex" este formată din patru studenţi - Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu şi Cosmin Mihaiu, coordonaţi de Dan Suciu, lector la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii "Babeş-Bolyai". Echipa s-a clasat pe primele poziţii în secţiunea Software Design a concursului, din 54 de echipe invitate în finală. Echipa clujeană a participat în competiţie cu o aplicaţie medicală pentru recuperarea persoanelor cu handicap temporar, numită MIRA - Medical Interactive Recovery Assistant.

La ediţia din acest an a competiţiei s-au înscris nu mai puţin de 358.000 de studenţi din 183 de ţări şi regiuni. Peste 400 de studenţi dintre aceştia au participat la finala concursului, de la New York.

Vezi aici toţi câştigătorii

În finala din New York, care a avut loc între 8 şi 13 iulie, România a fost reprezentată de patru echipe finaliste - Simplex (UBB) la secţiunea Software Design, Endeavour_Design (Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", Iaşi) la secţiunea Embedded Development, M.N.A. (NW College London, Universitatea din Bucureşti) la secţiunea Digital Media şi de studentul Ionuţ Sinescu (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi) la secţiunea IT Challenge. Echipa M.N.A. a câştigat locul I la secţiunea Digital Media, secţiune care a înregistrat 6 echipe în finală. Echipa Endeavour Design a câştigat locul al III-lea în cadrul secţiunii Embedded Development, secţiune care a înregistrat 20 de echipe participante în finala mondială. Ionuţ Sinescu s-a clasat între primii 6 finalişti în cadrul secţiunii IT Challenge la Imagine Cup.

 

De menţionat, conform organizatorilor, cu câteva ore înainte de startul finalei, într-un cadru restrâns cu zece echipe din întreaga lume, echipa Simplex a fost invitată să îi prezinte lui Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft Corp., soluţia MIRA cu care s-a calificat în finala Imagine Cup.

Înscrierile pentru Imagine Cup 2012 Australia vor începe pe 15 iulie.

Imagine Cup, ajunsă la a noua ediţie, este cea mai importantă competiţie de tehnologie adresată studenţilor, cu peste 350.000 de studenţi înregistraţi, reprezentând 183 de ţări din întreaga lume.

Comenteaza