Studenţii a trei facultăţi clujene dau examen din candidatura Clujului la Capitala Culturală Europeană

Studenţii a trei facultăţi clujene dau examen din candidatura Clujului la Capitala Culturală Europeană
Asociaţia care promovează candidatura Clujului la titlul de capitală culturală europeană în 2021 anunţă azi că va colabora în această direcţie cu trei universităţi clujene.

Este vorba de Secţia Foto-Video a Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Arte şi Design (UAD), de Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai" (UBB) şi de Secţia Cinematografie, Fotografie şi Media a Facultăţii de Arte şi Ştiinţe a Universităţii Sapientia.

"Scopul colaborării este de a-i implica pe studenţii celor trei universităţi într-un proiect comun care va dura aproximativ un an", explică reprezentanţii asociaţiei. „Urmărim ca studenţii să surprindă imagini din Cluj-Napoca care să reflecte cele trei zone de interes pentru proiect: oamenii, cultura şi oraşul. Fotografiile şi înregistrările video vor fi evaluate ca lucrări de practică sau de semestru, fiind realizate sub îndrumarea profesorilor. Universităţile îşi pun la dispoziţie infrastructura, astfel încât studenţii să aibă la dispoziţie cele necesare pentru a fi creativi. Ne dorim să obţinem imagini care să transmită emoţii şi provocări şi să surprindă oraşului în toate ipostazele sale", spune Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană.

Rariţa Zbranca, manager cultural în cadrul proiectului "Cluj Capitală Culturală Europeană" a fost delegată la Guimaraes (Portugalia), oraş care a fost Capitală Culturală Europeană în 2012. Subiectul întâlnirilor de la Guimaraes este implicarea cetăţenilor în acest tip de proiect. Mai participă reprezentanţi ai capitalelor culturale din 2014 Riga (Lituania) şi Umea (Suedia), precum şi San Sebastian, oraş care va deţine acest titlu în 2016.

Comenteaza