Studenţii clujeni, în practică plătită la Emerson

Studenţii clujeni, în practică plătită la Emerson
360 de studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca vor putea face practică plătită în cadrul unui “Program multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenţi în vederea creşterii gradului acestora de angajabilitate”, finanţat cu 2,7 milioane de euro prin fonduri europene.
“Pe parcursul celor trei ani cât durează proiectul, 360 de studenţi, 180 de la UBB şi 180 de la UTCN, vor beneficia de acest program. Studenţii vor trebui să se înscrie pe site-ul www.practica -ta.ro şi să completeze un formular de evaluare, după care vor participa la două traininguri organizate de compania de resurse umane Adecco. Apoi vor participa la stagii de practică de câte trei săptămâni pentru care vor primi câte o subvenţie de 370 de lei”, a declarat Vlad Petcu, managerul proiectului. Studenţii vor putea face practică în companii multinaţionale importante.

“ Vom avea parteneriate cu 40 de companii care sunt în top 100, între care Emerson, Continental, Leoni, Fujikura”, a declarat Claudiu Ploscar, branch manager al companiei Adecco, câştigătorul finanţării proiectului. La lansarea programului, care a avut loc ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor, au participat şi câteva zeci de studenţi. “O să mă înscriu în acest proiect pentru a face practică. Eu sunt studentă în anul 2 la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi mi-ar plăcea să fac practica într-o instituţie de stat. Mă tentează ideea pentru că proiectul acesta este mai complex decât un simplu stagiu de practică, având în vedere că facem şi traininguri”, a declarat studenta Andreea Petruţ (20 ani).

Comenteaza