Studenţii clujeni se pregătesc de proteste

Studenţii clujeni se pregătesc de proteste
Organizaţiile studenţeşti din Cluj ameninţă cu acţiuni de protest în perioada următoare, pentru că Ministerul Educaţiei a calificat drept “realizare artistică” recentul protest de la Galaţi faţă de Legea educaţiei. Evenimentul a fost organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).
“Ministerul manipulează şi ignoră. Acesta este poftit să înveţe matematică!”, au declarat oficialii ANOSR, într-un comunicat remis ieri presei. La Galaţi a avut loc recent o reuniune cu oficialii asociaţiilor studenţeşti din toată ţara, în cadrul căreia s-a organizat un flash mob de protest faţă de Legea educaţiei (în principal pentru impunerea unei slabe reprezentări a studenţilor în consiliile facultăţilor). “Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS - n. red.) consideră că prevederile Legii educaţiei naţionale sunt cât se poate de clare şi că motivele flash mobului de la Galaţi, pe care îl apreciem ca realizare artistică, trebuie căutate în altă parte”, au declarat oficialii ministerului. Împuterniciţii studenţilor au considerat poziţia MECTS “o jignire a mişcării studenţeşti din România”, drept pentru care oficialii ANOSR au anunţat ieri că se pregătesc de proteste.

“Suntem solidari cu membrii ANOSR, vom trimite oameni la protestul care se va organiza în curând la Bucureşti”, a declarat Cristina Cristian, preşedinta Organizaţiei Studenţilor Medicinişti din Cluj. Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară se aliază şi ea protestului. “Nu ştim încă în ce formă ne vom alia, vom avea în curând o şedinţă”, a precizat Adrian Bartiş, reprezentantul structurii. “Am fost la Galaţi şi suntem de acord cu protestul, la Cluj va fi unul mediatic, în principal”, a declarat Nicoleta Straton, preşedinta Organizaţiei Studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Comenteaza