Studenţii ingineri se întrec într-un concurs de soluţii tehnice din materiale neconvenţionale

Studenţii ingineri se întrec într-un concurs de soluţii tehnice din materiale neconvenţionale
Etapa locală a competiţiei inginereşti pentru studenţi BEST are loc la Cluj, între 24 şi 27 noiembrie, anunţă filiala locală.

Competiţia le oferă studenţilor cu abilităţi tehnice şi creative posibilitatea de a-şi pune în practică ideile originale şi neconvenţionale şi este destinată doar studenţilor Universităţii Tehnice. Ediţia din acest an se va desfăşura pe parcursul a patru zile: în prima zi va avea loc competiţia de Case Study, în cea de-a doua zi competiţia propusă de o companie parteneră, în a treia zi studenţii îşi vor construi dispozitivele pentru Team Design, iar în ultima zi a evenimentului va fi organizată competiţia propriu-zisă de Team Design şi Festivitatea de Premiere.

Competiţia de Case Study pune la încercare ingeniozitatea, calităţile manageriale, precum şi cunoştinţele generale. Studenţii vor avea la dispoziţie câteva ore pentru a dezvolta o soluţie teoretică sub forma unui studiu de caz pentru o problemă dată într-un anumit context şi pentru a pregăti o modalitate cât mai originală de prezentare a acesteia, spune reprezentantul organizatorilor, Ana Pascal.

Competiţia de Team Design constă în crearea unui dispozitiv care să rezolve o problemă tehnică având la dispoziţie materiale dintre cele mai puţin convenţionale. Rezultatul competiţiei va fi un dispozitiv care să îndeplinească cerinţele problemei propuse, mai arată Pascal.

Câştigătorii acestor două competiţii se vor califica la Etapa Naţională EBEC, unde vor concura cu caştigătorii Etapelor Locale din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Chişinau. Cei care vor ieşi învingători la Etapa Naţională EBEC vor merge mai departe la faza europeană, organizată anul acesta în Zagreb, Croaţia, unde vor concura cu participanţi din toată Europa.

Comenteaza