Studiu UBB: 8 din 100 tineri din România consumă droguri sau etnobotanice VIDEO

Studiu UBB: 8 din 100 tineri din România consumă droguri sau etnobotanice VIDEO
Opt din 100 de tineri consumă droguri sau substanţe etnobotanice. Alţi 23 ar încerca asemenea substanţe dacă ar avea ocazia. Acestea sunt concluziile îngrijorătoare ale unui studiu realizat de studenţii şi profesorii "Universităţii Babeş-Bolyai" în patru mari oraşe ale ţării, printre care şi Clujul.

Cercetarea a avut loc pe un eşantion de peste 3.200 de persoane din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Braşov. Rezultatele arată că 8% din respondenţi au consumat cel puţin o dată droguri sau substanţe etnobotanice.

Pentru a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor, specialiştii au pus la punct un site prin care oferă consiliere on-line. Ei spun că site-ul este unic în România şi, în numai un an, aproape 300 de persoane au apelat la ajutor de specialitate.

Potrivit studiului, tinerii care au consumat deja aceste substanțe afirmă că dealerii nu sunt principale surse de procurare a drogurilor, ci aceste pot fi luate de oriunde. În ceea ce privește spațiile în care sunt consumate drogurile, respondenții au afirmat că acestea se consumă de obieci în spațiile publice, nu în locuri retrase, așa cum se credea până acum.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

Etichete
Comenteaza