Subcontractorii Bechtel reclamă compania americană pentru neplata lucrărilor din 2010

Subcontractorii Bechtel reclamă compania americană pentru neplata lucrărilor din 2010
Peste 50 de firme sobcontractoare ale companiei Bechtel au acuzat, astăzi, compania americană pe motiv de neplată a lucrărilor din 2010, la Autostrada Transilvania.

Peste 50 de firme subcontractoare ale companiei americane Bechtel au acuzat, astăzi, constructorul Autostrăzii Transilvania că nu a plătit facturile pentru diverse lucrări executate în 2010, informează mediafax.

Firmele subcontractoare au cerut au cerut sprijinul prefectului de Cluj, Florin Stamatian, pentru recuperarea banilor. Bechtel datorează sume cuprinse între zeci de mii de lei şi milioane de euro. În lipsa acestor bani, contractorii "au fost nevoiţi să trimită angajaţi în şomaj, să renunţe la maşinile achiziţionate în leasing şi chiar să îşi închidă afacerile".

Costel Călugăr, administratorul uneia dintre firme a precizat "am avut lucrări de transport, de piatră, balast şi nu am primit banii de peste un an şi două luni. Am de recuperat milioane de euro, am plătit TVA şi datoriile la stat. Am fost nevoit să dau afară mai mult de jumătate din angajaţi, dar sunt alte firme care şi-au pierdut maşinile achiziţionate în leasing sau au dat faliment".

Prefectul Florin Stamatian a declarat că va încerca să ajute firmele subcontractoare la Bechtel pentru recuperarea datoriilor.

Lucrările la Autostrada Transilvania au fost întrerupte la începutul anului 2011, după ce compania americană Bechtel, constructorul autostrăzii, a iniţiat procedura de concediere colectivă a peste 700 de angajaţi.

Comenteaza