Suntem coșul de gunoi al Europei? Două TIR-uri cu zeci de mii de kilograme de deşeuri, oprite la granița de vest

Suntem coșul de gunoi al Europei? Două TIR-uri cu zeci de mii de kilograme de deşeuri, oprite la granița de vest

Două TIR-uri încărcate cu 37.880 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, nu au fost lăsate să intre în țară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, marți, 11 octombrie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui TIR condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse deşeuri de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.
 
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că  mijlocul de transport era încărcat cu 20.000 de kilograme de anvelope, geamuri utilizate, gresie şi faianţă, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
 
Tot marți, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui TIR condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile uzate de la o societate comercială din Germania, pentru  o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor.
 
"În urma verificărilor, s-a constatat că mijlocul de transport era încărcat cu 17.880 kilograme de deşeuri constând textile uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", a precizat Poliţia de Frontieră.

Comenteaza