Superluna roz. Fenomenul spectaculos care va fi vizibil pe cer în noaptea aceasta

Superluna roz. Fenomenul spectaculos care va fi vizibil pe cer în noaptea aceasta
| Foto: wikipedia.org

Superluna va fi vizibilă în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Luna va fi mai strălucitoare cu 30% decât în restul anului. Pentru că e în cel mai apropiat punct posibil de Pământ.

Luna aprilie, pe care ai şanse mari să ţi-o petreci în mare parte în izolare, vine cu un eveniment special, până la care mai sunt doar câteva zile. În noaptea de 7 spre 8 aprilie o să poţi vedea Superluna roz. Atunci, Luna va fi mai strălucitoare şi va părea mai mare decât în restul anului.

Dacă te aştepţi să vezi o lună în culoare roz, o să fii însă dezamăgit. Numele are legătură cu o floare sălbatică din Statele Unite care, evident, are culoarea roz şi care înfloreşte primăvara. Asta marchează şi fenomenul astral.

Următoarele cifre sunt însă cât se poate de reale: Luna va fi cu aproape o treime mai strălucitoare şi poate să ţi se pară cu 15% mai mare, pentru că va fi în cel mai apropiat punct posibil de Pământ.

Unele studii raportează o slabă corelaţie între activitatea lunară şi seisme puţin profunde şi de foarte slabă intensitate. Nicio corelaţie nu a putut fi găsită cu seisme importante. Totuşi, speculaţii au fost emise spunând că seismul din Oceanul Indian, care s-a produs la 26 decembrie 2004, a fost influenţat de o SuperLună care s-a produs după două săptămâni, la 10 ianuarie 2005. Speculaţii similare au fost emise pentru seismul japonez din 2011 care s-a produs cu 8 zile înainte de cea mai apropiată SuperLună după 1992. În cele două cazuri, Luna era aproape de apogeu, la seism. De altfel, cele trei SuperLuni cele mai apropiate din secolul al XX-lea nu corespund niciunui seism cu o magnitudine mai mare de 6,0, informează wikipedia.

Deci dacă vrei să faci poze sau story-uri spectaculoase pentru reţelele sociale, fii cu ochii pe cer în noaptea de 7 spre 8 aprilie.

Comenteaza