News alert Video Suporterul care a lovit un jandarm cu scaunul în cap a fost prins. În Florești

Suporterul care a lovit un jandarm cu scaunul în cap a fost prins. În Florești
| Foto: realitateasportiva.net/

Suporterul care a rănit un jandarm după i-a aruncat un scaun în cap la meciul de fotbal dintre echipele FC U Cluj - FC Hermannstadt Sibiu, desfășurat duminică pe Cluj Arena, a fost prins marți dimineața. 

"La data de 10 iunie 2019, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, a fost identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Florești, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu", transmite IPJ Cluj. 

 

Conform probatoriului administrat, la data de 9 iunie 2019, cel în cauză, în timp ce se afla în tribuna stadionului unde se disputa meciul de fotbal dintre echipele ,,FC Universitatea Cluj-Napoca” și ,,FC Hermannstadt”, ar fi rănit un jandarm după ce ar fi aruncat cu un scaun înspre forțele de ordine. Persoana vătămată a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbușirea acestuia la pământ, în stare de inconștiență.

Imediat după incident, polițiștii au întreprins activități pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și au întocmit documente de constatare. Inițial, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ultraj; ulterior cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările continuând pentru comiterea infracțiunii de ultraj sub forma tentativei la infracțiunea de omor.

La data de 10 iunie 2019, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul identificat și a fost emis un mandat de aducere. În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu luptători de acțiuni speciale, beneficiind de suportul Direcției Operațiuni Speciale, l-au depistat pe tânăr pe raza localității Florești și l-au condus la sediul unității de parchet pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Jandarmul lovit a ieşit de la terapie intensivă

Jandarmul lovit în cap cu un scaun aruncat din tribună, duminică seară, pe stadionul Cluj Arena, a fost transferat, luni la prânz, de la terapie tntensivă la secția de neurologie a Spitalului Militar Cluj-Napoca.

"Reevaluarea computer tomograf nu a arătat modificări ale aspectului fracturii sau apariția unor hematoame, care să necesite intervenție neuro-chirurgicală. Comisia interdisciplinară, formată din medici neurologi și neurochirurgi, atât ai Spitalului Clinic Județean de Urgență, cât și medici de la Spitalul Militar și medici de unitate ai Jandarmeriei, a hotărât transferul pacientului, pentru monitorizare, în Secția de Neurologie a Spitalului Militar Cluj-Napoca", a declarat Adela Golea, medicul şef de la UPU – SMURD Cluj. 

Tot scandalul a pornit după ce „În minutul 88 al meciului, un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, un grup de aproximativ 15 suporteri ai echipei U Cluj au pătruns și ei pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenție, moment în care un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Jandarmul a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la UPU Cluj-Napoca pentru investigații amănunțite”, a informat Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Universitatea a fost învinsă, duminică seara, de FC Hermannstadt, pe Cluj Arena, în prima manşă a barajului pentru Liga I. Partida retur dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt se va disputa în 12 iunie, de la ora 18:00.

Comenteaza