Supracomisie de evaluare la jandarmerie

Supracomisie de evaluare la jandarmerie
O comisie de la Bucureşti a venit să constate corectitudinea examenului dat de jandarmii clujeni.

O comisie centrală a Inspectoratului General al Jandarmeriei (IGJ) supervizează desfăşurarea examenului de evaluare a luptătorilor din structurile puse la dispoziţie, în vederea concedierilor, după ce ZIUA de CLUJ a făcut publice mai multe obiecţii ale angajaţilor cu privire la criteriile de selectare a celor evaluaţi.

Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj (IJJ) au declarat că supraveghetorii de la Bucureşti au sosit în teritoriu încă din prima zi de examen. ZIUA de CLUJ a dezvăluit nemulţumirile mai multor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) privind metode preferenţiale de întocmire a structurilor care urmau să treacă prin evaluare, pentru identificarea celor posibil de concediat.

Ca răspuns, IGJ a trimis la Cluj personal care să fie atent dacă ordinul ministerial este aplicat întocmai, fără abateri. Dacă şeful IJJ Cluj, generalul Aurel Litan, a refuzat să comenteze situaţia, arătând că rezultatele finale de la concursul de evaluare vor fi cunoscute în întregime abia la începutul săptămânii viitoare, Biroul de Presă al IGJ a confirmat prezenţa delegaţiei. "Este o comisie a IGJ, dar nu are legătură cu evaluarea. Au în agendă probleme specifice", au spus oficiali ai jandarmeriei. Cel puţin 40 de jandarmi clujeni vor rămâne fără slujbe, în urma ordinului ministerial ce reglementează disponibilizări colective în cadrul MAI. Conducerea IJJ a fost acuzată că a permutat funcţii şi persoane, de la structurile care urmează să fie evaluate printr-un examen la cele care scapă de triere, ca să-şi protejeze "pilele" şi cunoştinţele. IJJ a negat cu vehemenţă aceste insinuări.

 

 

Comenteaza