Foto Suspectul dublei crime din Iași, prins la Roma. Îşi tratase rănile la urgenţă, înainte de a fugi din ţară

Suspectul dublei crime din Iași, prins la Roma. Îşi tratase rănile la urgenţă, înainte de a fugi din ţară

Un student originar din Maroc, cu cetăţenie canadiană, care studia la Iași, la Facultatea de Medicină și Farmacie, a fost reținut la Roma fiind principalul suspect în cazul morții a doi colegi de facultate.

Suspectul dublei crime din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, a fost prins, marți, în Italia. Pe numele lui, magistrații Tribunalului Iași au emis un mandat de arestare în lipsă și a fost dat în urmărire generală. 

Suspectul dublei crime din Iași, prins la Roma. Acesta îşi tratase rănile la urgenţă, înainte de a fugi din ţară

Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia) au cooperat pentru a-l localiza pe suspectul dublei crime din Iași. Ahmed Sami El Bourkadi a fost localizat și reținut în Roma. Acesta se află în custodia politiștilor italieni, urmând să fie trimis în România după îndeplinirea procedurilor de extrădare.

Suspectul fugise în Italia impreună cu o tănără. Urmează să se stabilească dacă aceasta a participat la comiterea crimelor. Potrivit anchetatorilor, crimele au fost comise pe data de 9 decembrie, iar cadavrele celor doi tineri au fost descoperite două zile mai târziu.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost la Spitalul Sf. Spiridon din Iași în data de 9 decembrie, după ce ar fi comis crimele, pentru că avea și el o plagă tăiată la mâna dreaptă. A primit tratatament în urgență și la chirurgie plastică, apoi a plecat acasă cu recomandări.

„În data de 9 decembrie, s-a prezentat un pacient cu vârstă aproximativ 20 de ani cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Un pacient student, cu un nume cu rezonanță arabă, care a fost tratat în urgență de către Chirurgie Plastică. S-a rezolvat plaga prin sutură și toaletă și a plecat la domiciliu urmând a reveni pentru scoaterea firelor de sutură și control la 5 zile”, a declarat pentru Ziarul de Iași șeful UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Jiynah Youssef, cetățean marocan, şi iubita lui, Ioana-Vanesa Burlacu au fost găsiți morți, înjunghiați de zeci de ori, în locuința lor, indiciile fiind că cele două crime au avut loc joi. Deocamdată nu se cunoaște motivul celor două crime, fiind luate în considerare mai multe ipoteze, între care conflictul spontan sau o posibilă răzbunare.

Comenteaza