Sute de clujeni au asaltat Primăria în ultima zi a recensământului FOTO / VIDEO

Sute de clujeni au asaltat Primăria în ultima zi a recensământului FOTO / VIDEO
Înghesuială la Primăria Cluj-Napoca, în ultima zi a recensământului: mai bine de 200 de persoane au venit deja la instituţie ca să-şi completeze singure formularele pentru întreaga familie.

Biroul pentru recensământ din cadrul Primăriei Cluj-Napoca va fi deschis diseară până la ora 20 şi este ultima şansă pentru cei care nu au fost recenzaţi pentru a fi trecuţi în statistici. Printre cei care au venit astăzi se numără şi Mariana Ghib (52 ani). Ea locuieşte în Mănăştur şi spune că nu a fost acasă atunci când a fost căutată de recenzor. "Am fost la primăria din Mănăştur, apoi la cea de pe Eroilor, acum am venit aici pentru că vreau să fiu recenzată. Muncesc mult şi nu am fost acasă când am fost căutată", spune ea. Ghib nu ştia că poate să-l apeleze pe recenzor şi pe telefon, pentru ca acesta să revină la o oră convenabilă. "Am venit eu aici, e mai sigur", a spus ea.

ziuadecj.ro a vorbit şi cu unul dintre recenzori. Adelina C. (22 ani) are în evidenţe o stradă din Mănăştur şi spune că a găsit destule cazuri de apartamente unde nu a găsit pe nimeni acasă, "deşi am revenit de 4-5 ori". "Am lăsat pliante în poştă, cu numărul meu de telefon. Unii m-au sunat, alţii nu", spune ea.

Ce se întâmplă cu cei care nu au fost recenzaţi până în ultima zi şi care nu vin nici la Primărie pentru a fi luaţi în evidenţe? "Aşteptăm ordine de la Direcţia de Statistică", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Comenteaza