Sute de clujeni, la arborarea drapelului naţional FOTO / VIDEO

Sute de clujeni, la arborarea drapelului naţional FOTO / VIDEO
Câteva sute de clujeni au participat duminică la amiază la ceremonia de arborare a steagului naţional al României în piaţa Avram Iancu, cu ocazia Zilei Naţionale a Drapelului.

Câteva sute de clujeni au participat duminică la prânz la ceremonia de arborare a steagului naţional al României  cu ocazia Zilei Naţionale a Drapelului.

Steagul naţional a fost dat jos de pe catargul din Piaţa Avram Iancu sâmbătă seară, iar duminică a fost arborat în cadrul unei ceremonii oficiale.

Înainte de arborare, drapelul României a fost binecuvântat de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, după care steagul naţional a fost sărutat de reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale - prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, precum şi de şeful Garnizoanei militare din Cluj.

Drapelul a fost arborat în timp ce fanfara militară a intonat imnul naţional al României. După momentul respectiv garda militară de onoare a defilat prin faţa mulţimii.

Ziua Drapelului Naţional al României este sărbătorită anual în toată ţara, pe data de 26 iunie, conform Legii 96 din 20 mai 1996.

foto Eugen Olariu

video CreativeGroupSpecial

Comenteaza