Sute de clujeni la primul film în aer liber din Caravana TIFF

Sute de clujeni la primul film în aer liber din Caravana TIFF
Afluenţa la filmul proiectat aseară în centrul Clujului în Caravana TIFF a fost atât de mare, încât mulţi dintre clujeni au stat pe unde au apucat pentru a vedea pelicula: pe băncile din piaţă şi pe fântâna arteziană. Aceasta, chiar dacă numărul scaunelor montate în piaţă a fost de câteva sute.

Este vorba de aproximativ 600 de persoane. "E un număr mulţumitor", spune project managerul Vlad Velcu. "Clujul este unul dintre oraşele cu cei mai mulţi spectatori, ceea ce ne bucură. Publicul din Cluj este mult mai obişnuit cu proiecţiile în aer liber, datorită festivalului".

La proiecţiile din cele trei oraşe unde Caravana TIFF a poposit până acum - Constanţa,  Mangalia  şi Sibiu - numărul spectatorilor pe seară ajungea la 300 până la 500. "Îmi doresc ca publicul să reacţioneze peste tot cum o face la Cluj", spune Velcu.

Clujenii au putut urmări ieri pelicula "Gianni și femeile", o comedie italiană semnată de Gianni di Gregorio, în care joacă şi românca Kitty Cepraga. Astăzi este programat filmul bulgar "Tilt", înscris la Premiile Oscar 2012, la secțiunea cel mai bun film străin. În ultima seară a evenimentului, duminică tot la ora 22, este programat filmul "Copiii din Sarajevo", câştigător al premiului special al juriului la secțiunea Un Certain Regard de la festivalul de la Cannes din acest an.

Caravana TIFF a început pe litoral în urmă cu o lună şi e organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj.

Aceasta este a patra ediţie şi durează până în 6 septembrie, în nouă oraşe: Constanța (13-15 iulie), Mangalia (20-22 iulie), Sibiu (27-29 iulie), Cluj (3-5 august), Iași (10-12 august), Braşov (24-26 august), Bistrița (28-30 august), Oradea (31 august - 2 septembrie), Timișoara (4-6 septembrie). Proiecțiile se desfășoară în aer liber, iar accesul este gratuit.

Anul trecut, numărul spectatorilor la toate proiecţiile a ajuns la peste 25.000, conform organizatorilor.

Comenteaza