Sute de clujeni la Urgenţă, de sărbători

Sute de clujeni la Urgenţă, de sărbători
Peste 300 de persoane au apelat la serviciile medicale ale Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj în perioada sărbătorilor.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj au avut, în medie pe zi, în perioada sărbătorilor de iarnă aproximativ 100 de pacienţi. Spre deosebire de alţi ani, numărul pacienţilor care au suferit intoxicaţii din cauza excesului alimentar sau de alcool a scăzut.

„În perioada de 24-25 decembrie şi 1-2 ianuarie am avut 328 de prezentări la UPU. Am avut, în medie pe zi, aproximativ 100 de prezentări. Printre patologiile cu care s-au prezentat pacienţii s-au numărat şase colici renale, şase pancreatite biliare. Am avut şi accidente vasculare cerebrale", a declarat Monica Costin, directorul medical al SCJU Cluj. Conform acesteia, în ziua de 1 ianuarie au existat mai multe persoane care au suferit infarcturi. „Întâi ianuarie a fost ziua infarcturilor şi am avut zece persoane care s-au prezentat cu astfel de patologii. Accidentul din noaptea de Revelion a fost singurul urmat de decese. Au mai fost pacienţi care s-au prezentat cu viroze respiratorii şi cu plăgi prin tăiere minore, care nu au necesitat internare. Intoxicaţiile cu alcool au fost foarte puţine ceea ce înseamnă că oamenii au fost mai atenţi", a adăugat Costin.

Şi poliţiştii clujeni au avut activitate de sărbători. Astfel, în perioada 21-16 decembrie aceştia au constat 29 de infracţiuni şi au aplicat 586 de sancţiuni contravenţionale dintre care 478 cu privire la circulaţia pe drumurile publice şi 155 cu privire la respectarea Legii privind ordinea şi liniştea publică. În această perioadă s-au confiscat bunuri în valoare de 5.420 de lei şi s-au aplicat amenzi în valoare de 71.063 lei. De asemenea, în 31 decembrie aceştia au depistat 21 de persoane care comercializau petarde. Printre aceştia s-a numărat şi Tudor S., un bărbat din Bucureşti, care a fost prins de polişti în timp ce încerca să vândă 14.500 de petarde. „La ora 19.00, aceeaşi persoană a fost depistată de poliţiştii Sec?iei 6 depistat în timp ce comercializa 4500 articole pirotehnice.Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drepte de materiale pe bază de amestecuri pirotehnice", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Un alt tânăr, din Câmpia Turzii, a fost prins de poliţişti în 31 decembrie în timp ce conducea fără permis. Cel mai grav incident din perioada sărbătorilor a avut loc în noaptea de Revelion în localitatea Floreşti, unde doi bărbaţi şi o fetiţă de trei ani au fost accidentaţi mortal de o maşină care se deplasa pe strada Horea. Şoferul maşinii care a accidentat cele trei persoane a fugit de la faţa locului, însă a doua zi s-a predat, în prezent, aflându-se în arest preventiv. Totodată, în 1 ianuarie, poliţiştii clujeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe clujeanul Ioan K., în vârstă de 31 de ani, care este suspectat de comiterea unei tentative de omor. Acesta a avut o altercaţie în dimineaţa zilei de 1 ianuarie cu un tânăr de 24 de ani pe care l-a înjunghiat în zona gâtului. De asemenea, poliţiştii au depistat, în trafic, două persoane care aveau o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat şi care sunt cercetate penal.

 

Comenteaza