Sute de clujeni s-au înghesuit să depună declaraţii fiscale VIDEO

Sute de clujeni s-au înghesuit să depună declaraţii fiscale VIDEO
Sute de oameni au stat astăzi la cozi la ghişeele Direcţiei de Finanţe din Cluj. Asta deoarece nu mai puţin de nouă tipuri de declaraţii fiscale au avut scadenţa în data de 25 martie. Cei care nu le depun riscă amenzi de până la 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi de până la 5.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Nouă tipuri de declaraţii, printre care cele pentru plătititorii lunar de TVA, pentru impozitul pe profit aferent anului trecut sau impozitul pe salarii şi contribuţii, au avut scadenţa astăzi. Reprezentanţii firmelor au stat la cozi care s-au întins până în curtea Direcţiei de Finanţe. Oamenii au invocat diverse motive pentru că s-au prezentat în ultima zi la ghişee.

Cu două excepţii, declaraţiile puteau fi depuse şi online, pe site-ul Direcţiei de Finanţe.

Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe spun că în viitor se vor putea depune online toate declaraţiile, însă oamenii nu prea utilizează internetul în acest sens.

Numărul declaraţiilor depuse online a scăzut cu 15 la sută faţă de anul trecut, în timp ce ghişeele deschise sunt tot mai puţine. Dacă în 2011 erau nouă, acum mai sunt cinci angajaţi la ghişeele pentru persoane juridice.

 

Comenteaza