Sute de kilograme de ciuperci şi fructe de pădure, confiscate de poliţiştii clujeni

Sute de kilograme de ciuperci şi fructe de pădure, confiscate de poliţiştii clujeni
690 de kilograme de afine şi 247 de kilograme de ciuperci au fost confiscate de poliţiştii clujeni într-o acţiune de combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională comise de comerciaţii clujeni.

În cursul zilei de miercuri, 20 august, 45 de poliţişti şi jandarmi au acţionat pe raza comunelor Măguri-Răcătău, Mărişel şi Beliş din judeţul Cluj, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională comise de persoanele care, în această perioadă, recoltează şi comercializează fructe de pădure şi ciuperci.

Astfel, în cursul zilei de ieri, efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi ale Grupării Mobile de Jandarmi Cluj au desfăşurat o acțiune în zona Munţilor Apuseni, la limita cu judeţul Alba, în locurile numite „Dobruş", „Dorna" şi „La Grinzi".

Oamenii legii au urmărit identificarea şi verificarea persoanelor care recoltează fructe de pădure şi ciuperci, fără respectarea prevederilor legale, a persoanelor care locuiesc în tabere improvizate pe fondul forestier, precum şi identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii. De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic, fiind sprijiniţi de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Cluj.

În acest context, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite, în valoare totală de peste 7.000 de lei.
De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au confiscat 690 kg de afine şi 247 kg de ciuperci.
Pentru eficientizarea activităţii, acţiunea poliţiştilor clujeni s-a desfăşurat concomitent cu cea a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care a avut acelaşi scop.

Comenteaza