Sute de pasageri nemulţumiţi de anularea sau reprogramarea curselor aeriene de la Cluj VIDEO

Sute de pasageri nemulţumiţi de anularea sau reprogramarea curselor aeriene de la Cluj VIDEO
Sute de pasageri care s-au prezentat în această după-masă la aeroportul din Cluj, mulţi veniţi din alte judeţe, au aflat că le-au fost anulate sau mutate cursele cu care trebuiau să circule. Motivul - ceaţa persistentă.

O mare parte dintre pasagerii care trebuiau să plece la Madrid sau Barcelona cu compania aeriană lowcost Wizz Air au făcut o coadă lungă la ghişeul companiei, pentru a obţine o reprogramare a zborului. Mulţi dintre aceştia sunt veniţi din alte judeţe şi au fost puşi în situaţia de a se întoarce acasă, deoarece zborurile le-au fost reprogramate pentru zilele următoare.

În această situaţie se află peste 500 de pasageri, care acuză compania că nu le-a oferit nici măcar un pahar cu apă cât au aşteptat ca zborurile să fie reprogramate. Reprezentanţii companiei le-au spus că celor care au venit de la o distanţă mai mare de 100 de kilometri este posibil să le fie oferită o noapte de cazare, cu condiţia ca pasagerii să opteze pentru un zbor care va pleca mâine către Saragoza.

Mai multe curse aeriene au fost anulate, deviate sau întârziate din cauza ceţii din Cluj-Napoca, astăzi.

Astfel, avionul care trebuia să plece la Budapesta la ora 16.20 a fost anulat. Cursa de Madrid este de asemenea anulata precum si cursa care trebuia sa plece la Bucuresti iar cea de Barcelona are inca întârziere. Avionul care venea de la Budapesta şi care avea la bord aproape 70 de pasageri a survolat aeroportul aproximativ 20 de minute, după care comandantul a decis să se întoarcă la Budapesta.

Alte curse care veneau de la Forli, Viena, Dortmunt şi Munchen au fost mutate către Târgu Mureş sau Sibiu.

Reprezentantii Aeroportului International Cluj Napoca nu au reusit sa ofere informatii celor care asteptau la sosiri. Pe panourile aeroportului, zborurile care trebuiau să aterizeze la Cluj erau trecute ca întârziate, deşi acestea erau deja aterizate la Târgu Mureş ori Sibiu, iar acest fapt a creat nervozitate printre călătorii care aşteptau.

"Mâine la amiază trebuie să fiu la lucru. Mă poate da afară dacă nu sunt prezentă, iar atunci cine suportă consecinţele? Sunt de şapte ani în Spania şi nu-mi pot permite chestia asta", a spus o femeie, unul dintre pasagerii care au aflat că zborul său a fost anulat.

Seful operational de tură al aeroportului nu a putut fi gasit pentru a ne oferii lamuriri suplimentare.

(Mircea SIME)

Comenteaza