Sute de sindicalişti au protestat astăzi în centrul Clujului

Sute de sindicalişti au protestat astăzi în centrul Clujului
Protestatarii clujeni au pornit din faţa Casei de Cultură a Studenţilor un miting împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern până acum.
La miting au participat sute de persoane, care au fost flancate de jandarmi pe parcursul traseului, până la Piaţa Avram Iancu.

Participanţii la miting au scandat împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, iar liderul manifestaţiei, Grigore Pop, le-a spus celor care asistă la miting de pe margine că îşi merită soarta. “Staţi pe dreapta. Vă meritaţi soarta. Aşa veţi şi trăi”, le-a transmis Pop.

El a adăugat că principalul vinovat de situaţia în care se află România este “Băsescu şi gaşca lui”. Manifestanţii agită pancarte pe care au pus fotografiile parlamentarilor clujeni şi o scurtă descriere a acestora.

Între aceştia, Vasile Soporan, a cărui fotografie a fost pusă cu capul în jos şi despre care sindicaliştii spun că este “parlamentar social-democrat la canditatură. Apoi... trădare şi hop în căruţă. Alegătorule, eu, Vasilică m-am supărat, nu-ţi dau pensie”. Fotografia parlamentarului Petru Călian a fost însoţită de înscrisul “acest parlamentar râde de noi".

“V-am tras-o fraierilor! Pensia? La 65 de ani cine apucă! Cine nu, la Paşetele Cailor”.

Reprezentanţii UDMR au fost şi ei ţinta nemulţumirilor protestatarilor, fotografiile a doi dintre ei fiind însoţite de enunţurile: “Particip activ la genocidul împotriva cetăţenilor de toate etniile”, sau “Io vrut votat contra, dar nu lăsat Buda şi Hărdău şi spus că vai de urul tău”. 

Astfel de ironii au însoţit şi fotografiile lui Daniel Buda, Şerban Rădulesacu şi restul parlamentarilor clujeni. Mircia Giurgiu, în schimb, nu este ţinta protestatarilor.

La protest au participat, între alţii, sindicalişti de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, de la sindicatul din Primăria Dej, de la Opera Naţională Română, Primăria Mihai Viteazu, Sindicatul cadrelor militare disponibilizate în rezervă şi retragere.

Vezi aici o galerie foto

Comenteaza