Sute de sortimente la un festival al vinului la Cluj

Sute de sortimente la un festival al vinului la Cluj
Peste 300 de sortimente de vin, în proporţie de 90% de provenienţă autohtonă, vor fi expuse în cadrul festivalului de vin, artă şi gastronomie din Transilvania, Provino.

Evenimentul se va desfăşura între 15 şi 18 martie la Grand Hotel Napoca. Festivalul cuprinde, conform organizatorilor, trei secţiuni - una în cadrul căreia vor fi prezentate vinuri ale producătorilor din ţară, alta - de artă care va include exponate ale unor artişti plastici clujeni, respectiv o latură de gastronomie cu demonstraţii live făcute de maeştri bucătari. „În 2009 în România erau cam 300 de festivaluri pe lună, cam 3.600 de festivaluri pe an. Foarte puţine erau axate însă pe o calitate ridicată, în sensul de a aduce la un loc profesionişti, produse şi mărci de valoare", a precizat Florin Mindirigiu, directorul agenţiei organizatoare, ABPlus Events.

Organizatorii au subliniat că evenimentul urmăreşte nu doar vinul ca produs, ci şi cultura dezvoltată în jurul acestuia. Festivalul este adresat şi publicului larg, cu specificaţia că prima zi, 15 martie, este dedicată specialiştilor din HoReCa.

Etichete
Comenteaza