Sute de zboruri anulate din cauza unei greve pe aeroporturile italiene / Vezi informații de la aeroportul din Cluj

Sute de zboruri anulate din cauza unei greve pe aeroporturile italiene / Vezi informații de la aeroportul din Cluj

O grevă a personalului de pe aeroporturile italiene perturbă sâmbătă sute de zboruri şi afectează deplasările a mii de călători, relatează ANSA şi AFP. Angajaţii de la sol au întrerupt lucrul la ora locală 10 şi nu îşi vor relua activitatea până la ora 18

În acelaşi timp au intrat în grevă şi piloţii şi însoţitorii de zbor de la compania aeriană Vueling, iar piloţii companiei Malta Air, care operează unele zboruri ale Ryanair, sunt şi ei în grevă între orele 12 şi 16.

Asociaţia consumatorilor Codacons apreciază că au fost deja anulate aproape 1000 de curse aeriene, cu un total de circa 25.000 de pasageri. Numai pe aeroportul din Napoli au fost anulate 118 zboruri, iar alte 150 în total pe cele două aeroporturi din Milano – Linate şi Malpensa. La Fiumicino, aeroportul care deserveşte Roma, sunt anulate 200 de zboruri, cu destinaţii cum ar fi Copenhaga, Stockholm, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo sau Catania.

Ita Airways a fost nevoită să anuleze 113 curse interne şi internaţionale.

Greviştii solicită încheierea unui nou contract colectiv de muncă, cel vechi fiind expirat de şase ani. Ministrul transporturilor, Matteo Salvini, le-a cerut protestatarilor să dea dovadă de „bun-simţ”, pentru a nu face rău altor milioane de lucrători şi turişti.

VEZI AICI SE SE ÎNTÂMPLĂ CU ZBORURILE DE LA CLUJ

Comenteaza