Tânăr băut și fără permis, prins la volan pe străzile din Cluj-Napoca

Tânăr băut și fără permis, prins la volan pe străzile din Cluj-Napoca

Mai mulți șoferi au fost prinși, în ultimele două zile, de polițiștii clujeni, conducând fără permis sau sub influența alcoolului.

Conform IPJ Cluj, la data de 28 august a.c., în jurul orei 01.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au depistat un tânăr de 25 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Tortușului din municipiu, fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

**

De asemenea, la data de 27 august a.c., în jurul orei 20.45, polițiștii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din juețul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul pe strada Baia Mare din municipiul Dej, fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

**

La data de 26 august a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj au surprins cu aparatul radar, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, în timp ce rula cu viteza de 139 km/h pe DN1C E576, în localitatea Bunești.

Totodată, polițiștii au procedat la verificarea documentelor constatând că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Comenteaza