Tânăr de 14 ani, bătut de un matur pentru furtul, nedovedit, al unei tablete

Tânăr de 14 ani, bătut de un matur pentru furtul, nedovedit, al unei tablete
Tânăr de 14 ani, bătut de un matur pentru furtul, nedovedit, al unei tablete.

Pentru Vlăduţ, un adolescent în vârstă de 14 ani din comuna Aghireş, şcoala a rămas deocamdată doar o amintire. A părăsit-o în urmă cu câteva luni, zicând că-i e mai bine să se apuce de păscutul vacilor tatălui său, care-i oferă în schimbul muncii sale suma de 1.500 de lei pe lună.

Însă vineri, 15 mai, acesta s-a trezit că plăteşte pentru o acuză, nedovedită, care datează încă de pe vremea când era elev la Şcoala Gimnazială din localitate - şi anume că ar fi furat din sala de clasă tableta unui coleg.

„Am fost bănuit de furt pentru că am plecat la Cluj chiar după ce s-ar fi petrecut furtul. Însă de fapt eu mă simţisem rău, şi i-am spus asta şi dirigintei. Apoi, cazul a fost cercetat de către poliţie şi am dovedit, în final, că nu sunt eu autorul lui. Însă de lucrul acesta n-a fost convins concubinul mamei unui fost coleg de clasă, care nu era nici măcar păgubitul".

Adolescentul arată, mai departe, că evenimentul s-a petrecut dis de dimineaţă, în momentul când bărbatul îl abordase pe tatăl său, pe când acesta se afla la ciurdă. „I-am tot zis să-l lase în pace pe tata, iar el a zis doar atât: <Bine> şi s-a repezit la mine. Eu am luat-o la fugă, iar bărbatul, pe urmele mele. Soţia lui se afla lângă acesta, înarmată cu o bâtă şi, la cererea lui, i-a dat-o. Omul m-a prins din urmă, la podul de la <Şut> şi a început să mă lovească tare de tot cu ea, pe tot corpul. Când am scăpat din lovituri, m-am prezentat direct la Poliţia din Aghireş, iar apoi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul pentru Copii din Cluj".

Tânărul promite solemn că nu-l va cruţa pe agresor şi va depune împotriva sa plângere penală, nu numai pentru bătaie, ci şi pentru motivul că nu se consideră vinovat de furtul de care a fost acuzat de către bărbat. După ce l-au consultat, medicii clujeni i-au recomandat lui Vlăduţ şapte zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza